azian's FotoPage

By: azian zahariman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 5-Jan-2009 16:03 Email | Share | | Bookmark

25 Dec 2008.. hari jadi Ahmad Hazmi yang ketiga.. satu dunia cuti... hehehe.. Tema spiderman.. cuma kek aje umi tak pandai nak buat spiderman...Hazmi memang happy betul hari tu
























Friday, 26-Dec-2008 20:59 Email | Share | | Bookmark
Jalan-jalan di Bandar stockholm

13 Dec 2008.. kami sekeluarga berjalan-jalan di bandar stockholm.. Nak nengok macam mana suasana waktu malam kat situ.. Eh bukan malam pun petang.. Waktu winter nie.. pukul 3 petang dah gelap dah... Penat gak dok berjalan... ada gerai macam bazar.. ada aktiviti2 lain yang dijalankan.. Shopping kompleks pulak berlumba2 nak tunjukkan hiasan tingakap masing... Jadi adalah sikit gambar2 kat situ..



















Jalan punya jalan, jumpa tempat orang main ice skating...apa lagi, syahmi dan hazmi mulalah excited nak main..hazmi siap suruh abahnya pergi cari kat keliling kawasan tu kot kot ada yg sewakan kasut ....sampai menangis2 lah budak2 ni..Tapi kami tak jumpa pun, mungkin dah tutup sebab dah dekat pukul 4 pm waktu tu.

Kesian syahmi dan Hazmi, pasal ummi dan abahnya tak pandai main, tak boleh nak ajar buat masa ni...













Monday, 8-Dec-2008 22:09 Email | Share | | Bookmark
Hazmi ke Dentist

Kat Sweden nie, setahun sekali, setiap kanak2 diwajibkan jumpa Dentist. Jadi pada 3 dec, kitaorang pun bawak Hazmi ke sana. Klinik kat depan rumah je.. so jalan kaki ke klinik tersebut. Hazmi rileks je jumpa dentist, dia tak menangis pun.

Keseluruhannya, gigi Hazmi ok. Tapi dentist nasihatkan gosok gigi dua kali sehari dan jangan makan gula2 banyak sangat..dan kalau boleh makan sekali seminggu seperti anak2 Swedish yang lain. Kat sini, Swedish makan gula2 hanya pada hari Sabtu je, diaorang panggil ┬┤Goodies Day' .
















Masa dok menunggu giliran, terjumpa pulak majalah nie, ada cover pasal Pulau Tioman..










Wednesday, 3-Dec-2008 14:31 Email | Share | | Bookmark
Syahmi 6th Birthday

26 November 2008.. genaplah umur Syahmi 6 tahun... jadi kitaorg pun buat birthday cake.. HAPPY BIRTHDAY SYAHMI.....

Actually, Syahmi request kek coklat topping gambar Spiderman (macam kek kak Jasmeen kita buat utk birthday anak bongsunya tu) tapi umminya tak pandai. Tambahan pula, tak tahu nak beli mana gambar spiderman tu kat sini...kalau ada pun, sure mahal gila ...jadi, jadilah kek yang tak berapa lawa tu...

Tapi, alhamdulillah, inilah first time ummi buat kek sendiri utk birthday Syahmi...kalau tidak, nak makan kek, order je atau main tunjuk je...Inilah agaknya hikmah dok merantau ni ya (walaupun banyak pahit maungnya dok bumi orang ni).

Alhamdulillah, kami pun dah selamat duduk setahun di sini pada 1 Disember lepas...Didoakan agar hubby tersayang terus teguh menempuh ┬┤perjuangannya┬┤.Lama lagi nak abis ni.....
















Monday, 24-Nov-2008 20:58 Email | Share | | Bookmark
Snow 2008

Snow yang turun agak lebat.. jadi dapat budak2 nie main snow.. kitorang beli pullcar... Syahmi and Hazmi enjoy betul main snow































[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net